Prodaja klima uređaja

Prodaja klima uređaja se vrši tako što klimu kupimo za Vas i donosimo vam je na kućnu adresu!

Uz klima uređaj dobijate i garanciju na klima uređaj overen u našem servisu!

Ako neka od klima uređaja nije stavljena na sajt, kontaktirajte nas radi dogovora!

Odaberite brend

HOT&COLD

Klima uređaji za svakoga!

Servisi, montaže i prodaja klima uređaja !!!

png-clipart-air-conditioning-computer-icons-evaporative-cooler-hvac-home-appliance-svg-air-condition-free-miscellaneous-angle-thumbnail
Servisiranje klima uređaja

Servisiramo Vase klima uređaje brzo, povoljno i efikasno!

png-clipart-computer-icons-architectural-engineering-service-desktop-others-white-building
Montaža klima uređaja

Trudimo se da ispunimo sve vaše želje gde želite da se klima montira i savetujemo Vas da li je baš to mesto dobro ili ne!

tag-free-img
Cene

Naše cene su jedne od najnižih na tržištu, ako ne verujete pogledajte sami!

lock-free-img
Sigurna kupovina

Kupovinom klima uređaja kod nas, dolaskom kod Vas na adresu dobijate račun i garanciju!

Vršimo montaže i servisiranje klima uređaja svih tipova i veličina. Imamo veliko iskustvo u radu sa svim modelima klima uređaja kao što su: Midea, LG, Daikin, Venting, Galanz i drugi…

Pozovite nas i uverite se sami u profesionalnost naših usluga!

Vi pitate, mi odgovaramo!

Klima uređaj ispušta vodu iz jedinice koja je hladnija i kao takva kondenzuje vlagu iz vazduha. Tokom leta klimu koristimo za hlađenje te je unutrašnja jedinica hladnija od spoljašnje i ona ispušta vlagu. Usled grejanja tokom zime dolazi do suprotnog procesa te je spoljašnja jedinica hladnija i ona ispušta vodu.

To je jedno od najčešćih pitanja korisnika klima uređaja i da li vlasnici mogu sami da otklone kvar. U takvim slučajevima prvo što se mora pogledati su zadate komande na daljinskom upravljaču. Komanda “MODE” je zadavanje rada klima uređaja, ako želite hlađenje tada treba na displeju daljinskog bude “COOL” ili pahuljica snega i temperatura zadata treba da bude niža nego u prostoru gde je unutrašnja jedinica. Da bi bili sigurni, zadajte temperaturu na daljinskom upravljaču na najnižu moguću, od 16°C i sačekajte 5 minuta. Pogledajte spoljnju jedinicu, da li se čuje rad kompresora i rad ventilatora. Ako radi, a klima ne hladi, problem je u nedostatku gasa u sistemu. Sami kvar ne možete otkloniti, već pozovite klima servis.

Problem je u bakterijama koje se vremenom natalože na uređaju koji se nalazi unutra. Mirisi koji izlaze iz klima uređaja najčešće su posledica nakupljanja prljavštine i bakterija, a njih se rešavamo tako da najmanje jednom godišnje servisiramo klima uređaj, pri čemu se unutrašnja jedinica čisti specijalnim sredstvom, koje dezinfikuje, a ujedno i otklanja neprijatne mirise koje se nalaze u kadicama unutrašnje jedinice. A ono što Vi možete ponekad i sami da uradite je da pre i posle zadate funkcije hlađenja ili grejanja uključite ( na daljinskom upravljaču) funkciju ventilacije, tako da se isuši ono malo vode koje je ostalo u kadici.

Montaža klime je ista, razlika je sledeća, inverter klima uređaji rade na temperaturama do -15 stepeni, dok obične ON/OFF klima uređaji rade najviše do -5 stepeni.

Iako su klima uređaji efikasniji kao rashladna tela moguće je pomoću njih se i dobro zagrejati, ipak dosta toga zavisi od montaža klima uređaja kao i njene pozicije. U specifikacijama klima uređaja naznačeno je koliku toplotnu energiju mogu emitovati te se upoređivanjem sa potrošnjom električne energije može dobiti njena tačna efikasnost. Odnos potrošnje i emitovane energije predstavlja se COP koeficijentom. Ipak, kako klima uređaji nisu zapravo grejna tela već funkcionišu na drugi način, njihova operativna radna temperatura iznosi -5c, odnosno -15c kod inverter klima uređaja. Ispod ovih temperatura ne poseduju istu efikasnost i u tim slučajevima preporučljivo je da se uređaj ne gasi tokom noći kako bi svoju spoljnu jedinicu održavao na određenoj temperaturi.

© HOT&COLD 2020 - Sva prava zadržana!