Montaže klima uređaja već od 80 evra!

Montaža klime

do 12000 BTU
80
  • Svaki dužni metar instalacije košta 12€

Montaža klime

do 18000 BTU
105
  • Svaki dužni metar instalacije košta 15€

Montaža klime

do 24000 BTU
135
  • Svaki dužni metar instalacije košta 15€

Montaža klime profesionalno, kvalitetno i brzo!

Naš tim iskusnih profesionalaca će vam ugraditi klima uređaj kvaltetno, tako da nemate posle problem sa klima uređajem! Postoje pravila koja se moraju ispoštovati kako bi se klima postavila ispravno. 

SA VAMA VEĆ 10 GODINA

Prepustite ugradnju klima uređaja našim profesionalcima i uverite se sami u naše usluge!

UGRADNJA U ROKU OD 24 ČASA

U natežem slučaju kada su ogromne gužve, ovaj rok zna da bude probijen ali svakako POZOVITE NAS i lako ćemo dogovoriti termin koji vam odgovara!

Servis klima uređaja već od 3000 dinara!

Servis klime - čišćenje i dezinfekcija !

Kvalitetno servisiramo Vaš klima uređaj! Čišćenje uniutrašnje jedinice, turbine i kadice, sve to za SAMO  3000 dinara!

SA VAMA VEĆ 10 GODINA

Prepustite servis klima uređaja našim profesionalcima i uverite se sami u naše usluge!

OČISTITE KLIMU- MISLITE NA ZDRAVLJE

Klima uređaj, koji se ne servisira često, postaje podneblje raznih mikroogranizama i bakterija, i klima postaje štetna po Vaše zdravlje, zato, POZOVITE NAS i lako ćemo dogovoriti termin koji nam odgovara!

Servisom klime takođe produžavate radni vek vašeg klima uređaja!

Vi pitate, mi odgovaramo!

Klima uređaj ispušta vodu iz jedinice koja je hladnija i kao takva kondenzuje vlagu iz vazduha. Tokom leta klimu koristimo za hlađenje te je unutrašnja jedinica hladnija od spoljašnje i ona ispušta vlagu. Usled grejanja tokom zime dolazi do suprotnog procesa te je spoljašnja jedinica hladnija i ona ispušta vodu.

To je jedno od najčešćih pitanja korisnika klima uređaja i da li vlasnici mogu sami da otklone kvar. U takvim slučajevima prvo što se mora pogledati su zadate komande na daljinskom upravljaču. Komanda “MODE” je zadavanje rada klima uređaja, ako želite hlađenje tada treba na displeju daljinskog bude “COOL” ili pahuljica snega i temperatura zadata treba da bude niža nego u prostoru gde je unutrašnja jedinica. Da bi bili sigurni, zadajte temperaturu na daljinskom upravljaču na najnižu moguću, od 16°C i sačekajte 5 minuta. Pogledajte spoljnju jedinicu, da li se čuje rad kompresora i rad ventilatora. Ako radi, a klima ne hladi, problem je u nedostatku gasa u sistemu. Sami kvar ne možete otkloniti, već pozovite klima servis.

Problem je u bakterijama koje se vremenom natalože na uređaju koji se nalazi unutra. Mirisi koji izlaze iz klima uređaja najčešće su posledica nakupljanja prljavštine i bakterija, a njih se rešavamo tako da najmanje jednom godišnje servisiramo klima uređaj, pri čemu se unutrašnja jedinica čisti specijalnim sredstvom, koje dezinfikuje, a ujedno i otklanja neprijatne mirise koje se nalaze u kadicama unutrašnje jedinice. A ono što Vi možete ponekad i sami da uradite je da pre i posle zadate funkcije hlađenja ili grejanja uključite ( na daljinskom upravljaču) funkciju ventilacije, tako da se isuši ono malo vode koje je ostalo u kadici.

Montaža klime je ista, razlika je sledeća, inverter klima uređaji rade na temperaturama do -15 stepeni, dok obične ON/OFF klima uređaji rade najviše do -5 stepeni.

Iako su klima uređaji efikasniji kao rashladna tela moguće je pomoću njih se i dobro zagrejati, ipak dosta toga zavisi od montaža klima uređaja kao i njene pozicije. U specifikacijama klima uređaja naznačeno je koliku toplotnu energiju mogu emitovati te se upoređivanjem sa potrošnjom električne energije može dobiti njena tačna efikasnost. Odnos potrošnje i emitovane energije predstavlja se COP koeficijentom. Ipak, kako klima uređaji nisu zapravo grejna tela već funkcionišu na drugi način, njihova operativna radna temperatura iznosi -5c, odnosno -15c kod inverter klima uređaja. Ispod ovih temperatura ne poseduju istu efikasnost i u tim slučajevima preporučljivo je da se uređaj ne gasi tokom noći kako bi svoju spoljnu jedinicu održavao na određenoj temperaturi.

Često se dešava da pokušamo da uključimo klimu na daljinski, a ona ne daje nikakav signal. Prvi Vaš korak je provera ispravniosti daljinskog upravljača. Ako se na displeju daljinskog upravljača ne pojavljuje ništa, izvadite baterije stare i zamenite ih novim. Kod nekih modela daljinskih upravljača baterije se nalaze sa prednje strane ispod poklopca, koji mora jače da se povuče na dole. U daljinski je poželjno staviti alkalne baterije, jer obične baterije zbog lošeg kvaliteta iscure i oštete elektroniku daljinskog. Proverite da li klima dobija napajanje el. energije, isključite klimu iz napona, proverite glinericom ili nekim drugim uređajem tako što će te ispitati utičnicu u koju je uređaj bio uljučen.

Ako je daljinski klime ispravan i klima dobija napajanje, podignite poklopac na unutrašnjoj jedinici klime i sa desne strane imate dugme, na koje možete da automatski startujete klimu samo sa pritiskom prsta na dugme. Ako klima počne sa radom, neispravan je senzor na elektronici unutrašnje jedinice. U tom slučaju kvar Vi sami nemožete otkloniti, već morate pozvati klima servis.

Klima neće da radi i pritiskom na dugme, kvar na Vašoj klimi na elektronici, neispravnost trafoa, osigurača ili procesora. Popravku ne možete uraditi sami, već morate pozvati klima servis.

U zimskom periodu jeste preporučljivo držati klimu uključenom i tokom noći kako bi održavala temperaturu prostorije. U suprotnom samom uređaju biće potrebno nešto više vremena kako bi počeo grejati prostoriju.

Postavljanje klima uređaja zivisi od konstrukcije prostorija u koje postavljate. Ako niste sigurni potražite preporuku od ovlašćenog montažera koji se time već bavio. Poželjno je da unutrašnja i spoljašnja jedinica ne budu previše udaljene. Pri postavljanju treba voditi računa o odvodu. Unutrašnju jedinicu je najpogodnije postaviti u prostoriji u kojoj najčešće boravite ali tako da ne izduvava vazduh direktno u mesto gde provodite najviše vremena (radni sto, fotelja, dvosed..).

Prednosti:

  • održavanje iste temperature u prostoriji tokom cele godine što umnogome  pomaže osobama sa narušenim zdravljem.
  • najekonomičniji uređaj što se tiče potrošnje struje i energije koju emituje.
  • mogućnost grejanja tokom zime.

Mane:

  • zavisnost od spoljne temperature – na niskim temperaturama efikasnost klima je promenljiva.